Välivuoteni 2022

Hyvää uutta vuotta kaikille! Välivuoteni on nyt lopussa. Otin yhden vuoden käytännössä aivan tyhjää! Tyhjensin kalenterini tasan vuosi sitten ja mikä vuosi se olikaan! Ei nimittäin mitään raportoitavaa.

Koko vuoden hengittelin sohvalla ja keräsin itseäni. Nukuin paljon ja lepäsin enemmän. Lopetin stressaamisen ja opin vihdoin sen EI:n sanomisen! Se oli vaikeaa, mutta ainut mitä se vaati oli rohkeutta ja toistoja. Rohkeutta vaatii nimittäin se, että miten vastaanotat sen oman tunnetilasi mitä sen EI:n sanominen tuottaa. Se on nimittäin pelko. Pelkäät mitä vastapuoli sanoo, kun vastaat johonkin ei käy. ”Ei, en voi tulla töihin lauantaina.” ”Ei en voi tulla kahville silloin.” ”Ei en voi auttaa sinua siinä asiassa.”

Tulee nimittäin pelko siitä, mitä toinen vastaa siihen! Mutta en saanut kertaakaan vihoja niskaani siitä. Hämmennys oli ehkä yleisin reaktio, mutta se nyt olisi pitänyt olla arvattavissakin.

Next level on sitten selittämisen lopettaminen! Sen opin vasta noin puolen välin tienoilla. Minun ei tarvitse selittää miksi ei. Se se vasta inhottavalta tuntuikin aluksi! Tuntui että tulee ihan järkyttävä tarve SELITTÄÄ toiselle miksi jokin asia EI KÄY.

Mutta vuoden harjoittelulla minusta tuli jo kieltämättä aika hyvä EI:n sanoja. Ja siitä olen erittäin ylpeä. Se olikin vuoden suurin saavutukseni, hah. Ja muista että tämä on yksi erittäin vaikeista asioista ja sitä ei vuodessakaan tunnu millään oppivan, voin kertoa, on nimittäin harjoiteltu!! =)

Tuli oltua paljon perheen kanssa, tehtyä paljon hyvää kotiruokaa kun enää ei ollutkaan se kuuluisa kiire minnekkään. Siivoilin, ulkoilin ja kuuntelin huimat 150 kirjaa tämän vuoden aikana!

MITÄ UUSI VUOSI TUO TULLESSAAN?

Ei mitään. Aion nimittäin jatkaa samalla tavalla. Ainut minkä aion vuoteen 2023 tuoda, on liikunta. Aion nimittäin harrastaa liikuntaa sen vastapainoksi kun olen koko vuoden makaillut sohvalla =)

Muuten aion jatkaa samalla tavalla. Vähennän luentoja vain itselle merkityksellisiin, töitä teen vain parina päivänä viikossa ja loppuajan nautin elämästäni. Jos nimittäin jotain viime vuonna opin aivan kuin vahingossa, oli se budjetointi. Mitä vähemmän tienaat, sitä enemmän pitää kiinnittää menoihin huomiota. Tein ruokalistoja, ostoslistoja kauppaan, laskin menot pennilleen ja tulot vieläkin tarkemmin ja opin paljon!

Nyt voin vähemmällä työllä saada saman verran rahaa, kun en enää tuhlaa turhaan. (olen myös joskus shoppaillut tyhjiööni, se kannattaa huomioida jos sitä tekee) Ruoka ei toki ole turhaa ostettavaa, mutta kun menet kauppaan ilman ostoslistaa, teet luultavasti heräteostoksia. Ja se voi tuottaa ruokahävikkiä joka on taas aivan rahan heittämistä roskiin. Mutta se budjetoinnista.

Toivottavasti sinä voit tuoda uuteen vuoteen jonkun itselle hyvinvointia lisäävän rutiinin. Voit lukea minun ajatuksia aiheesta tästä

Toivottavasti uusi vuosi tuo paljon lämpimiä kohtaamisia, rakkautta ja onnen tunteita elämääsi!

XOXO Jonna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: