Miten herätä aikaisin?

Miten pystyt heräämään niin ajoissa? Miten itse pystyisin heräämään joka aamu samaan aikaan? Tätä kysymystä multa aika usein kysellään. Olen nyt muutaman vuoden herännyt joka aamu melkein samaan aikaan. Herään viideltä tai viimeistään kuudelta. Jopa silloin kuin olen menossa iltavuoroon töihin. Vaikka olen aamuvirkku se ei tarkoita että tämä olisi ollut täysin iisiä, minun piti tehdä päätös siitä että nousen ajoissa.

Tässä vinkkejä päätöksen lisäksi aamuherätyksiin:

  • Herää joka aamu samaan aikaan, vaikka olisit mennyt myöhemmin nukkumaan.
  • Mieti illalla aamun tarkoitus, siis se, MIKSI heräät niin aikaisin. Aamuherätys on paljon helpompi jos sinulla on joku tarkoitus nousta.
  • Asia jonka takia nouset on sinulle tärkeä, Se tukee arvojasi ja teet sen intohimolla. (esim terveys –>nousen ajoissa lenkille, työ/vauraus–>nousen tekemään töitä mitä haluan tehdä rauhassa, perhe–>vietän aikaa puolison kanssa)
  • Laita herätyskello soimaan toiseen huoneeseen
  • Älä koskaan torkuta, siis EI KOSKAAN!
  • Lataa puhelimeesi herätyskello sovellus joka sammuttaa herätyksen vasta, kun olet suorittanut jonkun tehtävän (laske matematiikkaa, ota valokuva tms.)
  • Juo lasi vettä heti herätyskellon pois laittamisen jälkeen
  • Pese kasvot viileällä vedellä
  • Herätä keho liikuttamalla sitä

Minun omat aamurutiinit on rakentuneet pikkuhiljaa, ja rakentuu varmaan vielä tulevankin vuodenkin. Olen pikkuhiljaa ottanut uusia rutiineja lisää ja toistanut niitä niin kauan että niistä on tullut tapa, rutiini.

IMG_20180204_194511_382

Ja hei, minun entinen aamurutiini oli sellainen että herätyskelloa torkutettiin aina, ainakin kerran. Kävelin sängystä suoraan kahvipannulle ja kävelin kahvikupin kanssa tupakalle. Poltin ensimmäisen puolentunnin aikana heräämisestä ainakin viisi tupakkaa. Siinä välissä pläräsin puhelimella somea ja iltalehteä tai muita turhia uutisia. Tunnin päästä aloin heräilemään. Söin ensimmäisen kerran yleensä töissä tai iltapäivän puolella. Nykyiset rutiinini näyttävät tältä

Nyt olen lukenut, että ihmisellä on unisykli, joka kestää noin 60-75 minuuttia. Jos painat torkkua herätyksen jälkeen, alkaa tämä unisykli uudestaan. Siis välittömästi. Kun sitten niiden torkuttelujen jälkeen nouset ylös, on aivosi vielä totaalisesti unessa ja niiden heräämisen voi mennä jopa neljä tuntia! Sen aikaa vaatii, että ne toimivat taas täysin. Vaihtoehtona on myös jääkylmä suihku, sillä aivot heräävät uudestaan. (kehon shokkireaktio) Joten kun kellosi soi aina samaan aikaan, huolimatta onko vapaa vai ei, keho tottuu herätykseen ja alkaa siirtämään unisyklin siten, että keho on jo valmiina heräämään kun kello soi. Nerokasta!

img_20180607_063929

Tämän viikon ajattelin kokeilla herätä klo 04:30 ihan vain testatakseni itseäni. Luin Erik Bertrandin kirjan Helvetin viikko, ja sain idean oikeastaan siitä.  Helvetin viikossa tarkoitus on herätä joka aamu klo 05:00 mutta tuo on se aika jolloin yleensä itse herään, joten siinä ei ole mitään haastetta minulle. Viikon aikana olisi tarkoitus haastaa itseään olemaan ”Täydellinen versio itsestään, viikon ajan”

Tästä siis lisää tällä viikolla. Toisin kuin yleensä, kun kaikki aloitetaan maanantaisin, tämä minun viikko alkaa torstaista, ihanaa torstaita siis sinulle ❤ Jonna

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: