Hypnoterapiaa

Olisin niin kovin halunnut mennä kokeilemaan hypnoterapiaa. Olin ottanut asiasta selvää ja etsinyt paikkakunnaltani hyvän hypnoterapeutin (hyvin koulutettu psykoterapeutti joka opiskellut myös NLP:tä) Laitoin hieman esitietoa hänelle ja kysyin hinnastoa, sanoin että olisin kiinnostunut tulemaan vastaanotolle.

No, tottahan se on, että ei pidä haukata liian isoa palaa.. sain kieltävän vastauksen. Hänen mielestään kahdenlaista terapiaa ei pidä sekoittaa keskenään ja neuvoi jatkamaan omalla terapeutilla käymistä. Rosenista sanoi sen verran, että se on eri asia.

Trauma (1)

Eipä sitten muuta kuin että jatketaan tällä tiellä. Harmitti kyllä hiukan, mutta toisaalta ymmärsin pointin oikein hyvin. Roseniin on aika varattuna jo ensi viikolle ja omassa terapiassa käyn tasaisesti kerran viikossa.

 

Aloitin sunnuntaina meditaatio kurssin 🙂 Se toimii puhelimessa, verkkokurssina. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen kun joka päivä kopsahtaa meiliin uusi meditaatio kuin manulle illallinen. Tulee varmasti joka päivä tehtyä ja kurssin jälkeen aionkin jatkaa samalla tiellä ja pitää 10 minuutin meditaatiohetken joka päivä. Olen tehnyt sen aina iltaisin ennen nukkumaan menoa, napit korviin ja rentoutumaan, aivan ihanaa ja uni tulee helposti. Se siis toimii niin että minä laitan napit korviin, ja kymmenen minuutin ajan ääni kertoo minulle eri rentoutustekniikoita. Joka päivälle on eri tekniikka.

Eilen menin iltavuoroon töihin ja kokeilin vetää meditaatio hetken ennen töihin menoa, tuli hyvin tyyni ja rauhallinen olo muttei silti väsynyt. Iltavuoro meni oikein kivasti! Valitsin siis sellaisen meditaation joka rauhoittaa, muttei väsytä. Osa meditaatioista saa nimittäin minut erittäin uniseksi joten ne toimii loistavasti unilääkkeenä. Olen nukkunut nyt kyllä ihan kohtalaisen hyvin.

Muutenkin yleisvire ollut pirteä, mukavaa vaihtelua näin vuoden masis kauden jälkeen!!

Kirjoitettu alkuvuodesta 2016

Trauma (8)

Edit tähän päivään. Itse en suosittele tällä hetkellä terapian kanssa mitään muuta hoitoa. Tai se on minun henkilökohtainen mielipiteeni tällä hetkellä. Rosen ei sopinut minulle terapian aikana, sen voimme blogin jatkuessa huomata. Rosen muuten on ihana hoitomuoto. Aion joskus tulevaisuudessa kyllä käydä siellä uudestaan. Mutta trauman ollessa aktivoituneena se ei ollut ainakaan minulle hyvä combo. Mielestäni on hyvä keskittyä käsittelemään asioita pelkästään terapiassa. Ja käyttää muu aika johonkin aivan muuhun. Mutta, jokainen tekee niinkuin itsestä tuntuu, muista silti pitää terapeutti ajan tasalla kaikista muista jutuista.

Meditointi ja mindfulness jäi mun elämään pysyvästi. Teen mielikuvaharjoituksia myös viikottain. Minfulnessia päivittäin, ja meditointia aina silloin kun siltä tuntuu. Mindfulnessin ja meditoinnin ero on karkeasti se, että mindfulnessissa tarkkailet itseäsi, muuttamatta mitään. Keskityt vain esimerkiksi hengitykseesi, kun muut asiat tulee mieleen, työnnät ne lempeästi pois ja käännät taas keskittymisesi takaisin hengitykseesi. Meditointi on enemmän sitä että tyhjennät kaikki ajatuksesi. Se on mun mielestä huomattavasti haastavampaa kuin mindfulness, tarkkaileminen. Molemmat tekee hyvää, on hyvä pysähtyä välillä. Tunteiden tarkkailuun ja tunnistamiseen olenkin käyttänyt tuota keinoa usein. Varsinkin terapia vaiheessa mutta myös myöhemmin tämä tekniikka on ollut loistava!

Ja tämä hypnoterapeutti kehen otin yhteyttä on selkeästi ammattitaitoinen. Hän asiantuntevasti ilmoitti ettei kahta terapiamuotoa tulisi sekoittaa keskenään. Eikä ollut vaan ahne ja ottanut minua asiakkaakseen. Kiitos hänelle siitä.

trauma (11)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: